Kalkkuna- ja avokadobagel
Tässä setissä on sopivasti mukana hyviä rasvoja ja proteiinia, ja ruokaisa bagel käy lounaasta tai kulkee laukussa mukana nopsana eväänä.
Ainesosat
- 1 Elma bageli
- 2-4 siivua kalkkunafilettä
- ½ kypsä avokado
- Jäävuori- tai lehtisalaattia
- Tuoretta kurkkua
Mausteeksi maun mukaan:
- Vihreää tai punaista pestoa
- Pinjansiemeniä
- Ripaus mustaa pippuria
Valmistus
- Eväsbagel ei kaipaa kypsennystä eikä kokkailua, vaan on vain paahtamista ja kokoamista vaille valmis.
- Voitele paahdetun bagelin pohja kevyesti vihreällä pestolla ja lisää päälle tuoreita salaatin lehtiä ja kurkkua sekä kalkkunaleikkelettä mielesi mukaan.
- Viipaloi kypsän avokadon puolikas ja asettele tasaisesti kalkkunan päälle.
- Ripottele avokadon päälle vielä pinjansiemeniä, pestoa ja rouhittua mustaa pippuria makusi mukaan ja lisää toinen bagelin puolikas viimeisenä.
Peston voit halutessasi korvata vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla tai maustetulla tuorejuustolla. Jos haluat valmistaa peston kotona ihan itse, niin täällä on siihen oikein toimiva resepti.