Huevos rancheros
Huevos rancheros antaa uuden, tulisemman twistin aamupalalle tai brunssille ja lämmittää mukavasti talvella. Tukeva ja täyteläinen bagel on täydellinen kyytikaveri tälle ruokaisalle setille. Kastikkeen valmistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoista.
Ainesosat
- 2 Elma bagelia
- Maustamatonta tuorejuustoa
- 4 kananmunaa
- 50g cheddar-juustoraastetta
Tomaattinen huevos rancheros -kastike:
- 4 isoa tomaattia tai 400 g säilöttyä tomaattimurskaa
- 1 punainen chili
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ limetin mehu
- 2 keskikokoista puna- tai salottisipulia
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- Kasvisöljyä paistamiseen
Mausteeksi maun mukaan:
- Juustoraastetta
- Jalapeno-viipaleita
- Pico de gallo -kastiketta
- Kevätsipulia
- Tuoretta korianteria
- Nachoja
Valmistus
Kastike:
- Poista tomaateista ja chilistä kannat ja siemenet ja silppua ne kulhoon. (Jos käytät säilöttyä tomaattimurskaa, niin yhdistä se silputtuun chiliin.)
- Lisää mukaan murskattu valkosipulin kynsi, tai makusi mukaan toki useampikin.
- Purista mukaan myös puolikkaan limetin mehu ja sekoita lopuksi mukaan suola ja sokeri.
Paisto:
- Silppua sipulit ja ruskista ne öljyllä pannussa tai tilavassa kasarissa.
- Kun sipulit ovat kypsiä, lisää mukaan tomaatti-chiliseos. Paista keskilämmöllä muutama minuutti kunnes kastikkeesta on tullut hieman sakeampaa.
- Tee kastikkeeseen kolot lusikalla juustoraasteelle ja kananmunille.
- Paista kananmunat kastikkeessa kannen alla häränsilmiksi, niin että valkuainen on kiinteää, mutta keltuainen jää vielä hieman juoksevaksi.
- Paahda bagelit paahtimessa.
Kokoaminen:
- Asettele paahdetut bagelin puolikkaat lautasille ja voitele tuorejuustolla.
- Tarjoile sitten jokaisen päälle pannulta tomaattikastiketta, juustoa ja paistettu kananmuna.
- Ripottele päälle tuoretta kevätsipulia ja korianteria.
Tämä resepti on myös oiva mahdollisuus varastojen tyhjentelyyn, eli settiä voi vielä maustaa kaapeista löytyvillä texmex-aineksilla, kuten esim. Pico de gallo -salsalla, jalapenoilla, oliiveilla tai vaikkapa nachojen murusilla.