Koko päivän aamupalabagel
Herkullisella munakokkelilla ja paahdetulla pekonilla saa bagelista kätevästi ruokaisan aamupalan tai vaikkapa illan aterian, jos paahdat seuraksi vaikka ranskanperunoita.
Ainesosat
- 1 Elma bagel
- 1 viipale cheddar-juustoa
- 4-6 suikaletta paistettua tai grillattua pekonia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl voita tai margariinia paistamiseen
Mausteeksi maun mukaan:
- Hyppysellinen suolaa munakokkeliin
- Ketsuppia
- Sinappia
- Mustaa pippuria
Valmistus
- Aloita munakokkelin valmistaminen vatkaamalla munat kulhossa ja lisää mukaan hyppysellinen suolaa maun mukaan.
- Sulata rasva paistinpannulla miedolla lämmöllä, ja lisää munaseos pannun keskelle, kun rasva on sulanut ja alkaa kuplia.
- Jatka paistoa miedolla lämmöllä ja kääntele seosta pannun pinnalla hellävaraisesti lastalla aina kun kananmunat ovat ehtineet alkaa jähmettymään.
- Munakokkeli on valmista, kun munat ovat kiinteytyneet, mutta koostumus vielä kermaista eikä liian kuivaa. Voit halutessasi maustaa valmiin kokkelin vielä rouhitulla mustalla pippurilla tai vaikkapa ruohosipulilla.
- Voit paahtaa pekonisuikaleet samaan aikaan pannulla tai uunissa, kunnes ne ovat herkullisen tummia ja rapeita.
- Paahda bagelin puolikkaat, voitele ja lisää vielä lämpimän bagelin pohjalle cheddar-juuston viipale. Lisää tähän halutessasi ketsuppia tai sinappia.
- Kokoa sitten reilu kerros munakokkelia ja pekonia, ja kombo on syömistä vaille valmis.
- Jos munakokkelin valmistus tuntuu haastavalta niin täältä löytyy lisää ohjeita maittavan kokkelin valmistukseen.