Koko päivän aamupalabagel

Herkullisella munakokkelilla ja paahdetulla pekonilla saa bagelista kätevästi ruokaisan aamupalan tai vaikkapa illan aterian, jos paahdat seuraksi vaikka ranskanperunoita.

Ainesosat

  • 1 Elma bagel
  • 1 viipale cheddar-juustoa
  • 4-6 suikaletta paistettua tai grillattua pekonia
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl voita tai margariinia paistamiseen

Mausteeksi maun mukaan:

  • Hyppysellinen suolaa munakokkeliin
  • Ketsuppia
  • Sinappia
  • Mustaa pippuria

Valmistus

  1. Aloita munakokkelin valmistaminen vatkaamalla munat kulhossa ja lisää mukaan hyppysellinen suolaa maun mukaan.
  2. Sulata rasva paistinpannulla miedolla lämmöllä, ja lisää munaseos pannun keskelle, kun rasva on sulanut ja alkaa kuplia.
  3. Jatka paistoa miedolla lämmöllä ja kääntele seosta pannun pinnalla hellävaraisesti lastalla aina kun kananmunat ovat ehtineet alkaa jähmettymään.
  4. Munakokkeli on valmista, kun munat ovat kiinteytyneet, mutta koostumus vielä kermaista eikä liian kuivaa. Voit halutessasi maustaa valmiin kokkelin vielä rouhitulla mustalla pippurilla tai vaikkapa ruohosipulilla.
  5. Voit paahtaa pekonisuikaleet samaan aikaan pannulla tai uunissa, kunnes ne ovat herkullisen tummia ja rapeita.
  6. Paahda bagelin puolikkaat, voitele ja lisää vielä lämpimän bagelin pohjalle cheddar-juuston viipale. Lisää tähän halutessasi ketsuppia tai sinappia.
  7. Kokoa sitten reilu kerros munakokkelia ja pekonia, ja kombo on syömistä vaille valmis.
  8. Jos munakokkelin valmistus tuntuu haastavalta niin täältä löytyy lisää ohjeita maittavan kokkelin valmistukseen.

Jaa resepti
katso ruokavinkkejä
1_graavilohiklassikko
Graavilohi & tuorejuusto
9_pizzabagels
Pizzabagelit
8_tuunattu tuorejuusto
Tuunaa oma tuorejuustosi
7_vuohenjuusto balsamico
Vuohenjuusto & balsamicobagel
6_huevos rancheros
Huevos rancheros
5_kalkkuna ja avokado
Kalkkuna- ja avokadobagel