BLT

Amerikkalainen grillikekkereiden suosikkitrio bacon, lettuce & tomato - tuttavallisemmin pekoni, salaatti ja tomaatti. Tämä on helppo setti, jossa sekoittuvat pekonin rapeus ja suolaisuus tomaatin ja salaatin tuoreuteen, ja annokset voi koota kuin liukuhihnalta vaikka koko perheelle.

Ainesosat

  • 1 Elma bagel
  • 4-6 suikaletta paistettua tai grillattua pekonia
  • ½ tuore tomaatti
  • Useampi lehti tuoretta salaattia

Mausteeksi maun mukaan:

  • Majoneesia

Valmistus

  1. Aloita valmistelut pesemällä vihannekset ja leikkaamalla tomaatit sivusuunnassa viipaleiksi.
  2. Revi salaatista valmiiksi lehtiä tarvitsemasi määrä. Salaatiksi voit valita mitä tahansa rapea- ja suurilehtistä salaattia kuten esim. jäävuori-, lehti- tai roomansalaattia.
  3. Annoksen salaisuus on huolella rapeaksi paahdettu pekoni. Voit paistaa pekonisuikaleet joko pannulla, uunissa tai grillillä, suurempi satsi onnistuu parhaiten uuninpellillä - lado suikaleet yhteen kerrokseen ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pekoni on tummunut ja saanut rapeutta. Pekoni ei kaipaa paistuakseen ylimääräistä rasvaa tai öljyä. Käännä suikaleita paiston puolessa välissä. Taputtele pekonista vielä mahdollinen ylimääräinen rasva talouspaperiin ennen bagelin kokoamista.
  4. Halkaise bageli ja paahda. Voitele paahdetun bagelin pohjapuoli sipaisulla majoneesia ja lado sitten kerroksittain salaatin lehtiä, tomaatin viipaleita ja paistettua pekonia. Ja sitten syömään.

Jaa resepti
katso ruokavinkkejä
1_graavilohiklassikko
Graavilohi & tuorejuusto
9_pizzabagels
Pizzabagelit
8_tuunattu tuorejuusto
Tuunaa oma tuorejuustosi
7_vuohenjuusto balsamico
Vuohenjuusto & balsamicobagel
6_huevos rancheros
Huevos rancheros
5_kalkkuna ja avokado
Kalkkuna- ja avokadobagel